csütörtök, október 14

Children of the revolution?

A Forradalom gyermeke...A történelem valahogy sosem volt az én asztalom. Se a dátumok, se a nevek. És még az a sok összevisszaság: Ki? Kivel? Mit? Hogyan? Mikor? Na az ilyen pillanatokban választottam az alvást a tanulás helyett.Mégis 1-2 évszám azért megfogott. Bár egyikkel sem foglalkoztunk annyit, mint kellett volna:. Az első az 1956os magyarországi forradalom, ami október 23án robbant ki Budapesten a Sztálinista diktatúra ellen. Erről majd 23ikán irok többet.A második az, amely megfogott, és valahogy közel is áll hozzám:
Aki még nem jött volna rá, 1 kis segitség:- Szeretet, Béke, Virágok,Hare Krishna, Féktelen Drog fogyasztás, Kéjelgés - Igen ők voltak a Hippik.Fiatalok azon csoportjai, akikkel a II. Világháború után a szüleik nem értek rá törődni. Ezért ők sem értek rá törődni semmivel, csak magukkal, és azzal, hogy teljes mértékben élvezzék magát, az életet. Eredetileg ifjúsági mozgalom volt, amely 1960as év környékén bontakozott ki az U.S.A-ban, és innen terjedt szét szerte az egész világra. Legjellemzőbb tulajdonság a farmerviselés és a hosszú haj.Hittek az úgynevezett ,,Flower Power,, (Virágok Ereje).

Ez volt a szimbóluma ugyanis a vietnámi háború elleni tüntetésnek. Ezek a fiatalok voltak az igazi fiatalok. Előttük csak a konzervativizmus, utánuk pedig... Mi.Azok, akikből már kihaltak az eszmék. Azok, akik inkább számitógép előtt ülve töltik mindennapjaikat, minthogy kiüljenek egy rétre a barátaikkal és beszélgessenek, vagy esetleg élvezzék magát az életet. Ők nem törődtek vele, hogy kullancs, sár, vagy más tapad a cipőjükre, a mai fiatalok csak egy kis esőtől menekülnek. Nem az érdekelte őket, hogy ki vagy és mennyid van... nem is az, hogy milyen márkájú a kocsid. Elfogadtak mindenkit ahogy van. De a Tolerancia az már egy másik kérdés a mi korosztályunkban...

Talán még élnek, talán már halottak, de tiszteletet érdemelnek. Megmutatták, hogy ha el akarnak érni valamit, azt el is érik. Ennek legékesebb példája az 1969es,,Woodstock Music and Art Festival,, vagyis a woodstocki zenei és müvészeti fesztivál.150,000 - 200,000 embert vártak és mit kaptak? több, mint 500,000 ember látogatott el. Ők megmutatták, hogy az erő az összefogásban rejlik, és nem a széthúzásban.A Hippik a Forradalom Gyermekei.
Végezetül Pár Felirat, amelyet hátrahagytak...Nekünk:
1. A hatalom az utcán van!
2. Amikor a rendszer elfolytja a szót, az utcakő helyettesíti azt!
3. 1848 óta először van itt portalanítás.
4. Legyetek realisták, követeljétek a lehetetlent.
5. Tilos tiltani.
6. Nem kérünk abból a világból, ahol annak, hogy biztosan nem kell éhen halnunk, az az ára, hogy biztosan belehalunk az unalomba.
7. A konzervativizmus a rothadás és a rútság szimbóluma.
8. A barikád lezárja az utcát, de megnyitja előtted az utat.
9. Élvezzetek gátlások nélkül.
10. Minél többet szeretkezel, annál nagyobb kedved van a forradalomhoz.
11. Minél többet teszek a forradalomért, annál többet szeretkezem.
12. Mindannyiunkban ott szunnyad egy rendőr. Öljük meg!
13. Az alkohol öl. Szedjetek LSD-t!
14. Az új forradalmi fegyver: a szemtelenség.
15. A fogyasztói társadalomnak erőszakos halállal kell kimúlnia.
16. Senkinek se higgy, aki elmúlt harmincéves!
17. A lányok igent mondanak, azoknak a fiúknak, akik nemet mondanak. P.S: Párat érdemes megfontolni :)

1 megjegyzés:

  1. itt minden tökjóó.. a képek, a háttér.. annyira megörültem mikor idetévedtem.. köszi :)

    VálaszTörlés